Nemzetközi videó CV és állásközvetítő portál.

Nyelvek: English English English

Miért válaszd a videós önéletrajzot?

Nagyobb az esélyed, hogy felfigyeljenek Rád

Egy videós önéletrajz megnöveli az esélyeidet, hogy gyorsabban felfigyeljenek Rád a munkaerőpiacon, mivel a kiválasztást végző személyek gyakran több száz jelentkezést kapnak ugyanarra a pozícióra. A videós önéletrajzod hatékonyabban közvetíti a készségeidet, több információt szolgáltat Rólad a munkaadóknak, ezen felül innovatív és figyelemfelkeltő is egyben.

Bizonyítsd az elszántságodat!

A videós önéletrajz páratlan lehetőséget biztosít, hogy bemutasd a személyiségedet, a képességeidet, a tehetségedet és az elszántságodat. Motivál, amit jelenleg csinálsz vagy sikeresen elvégezted a korábbi feladataidat? Beszélj róla! Bűvöld el lelkesedéseddel az összes HR-est, akik egész biztosan értékelni fogják, hiszen ez egy olyan tulajdonság, amelyet egy hagyományos motivációs levél során nehéz kifejezni.

A videós önéletrajzod a nap minden órájában és a hét minden napján érted dolgozik

A videós önéletrajzod világszerte bárhonnan, folyamatosan elérhető. Ki tudja milyen felkérések várnak rád és milyen váratlan – akár nemzetközi – lehetőségek adódnak számodra.

Hogyan mutassam be magam?

Győződj meg róla, hogy a megjelenésed illik az általad megpályázni kívánt álláshoz. Fordíts különös gondot a ruházatodra, mintha csak egy hagyományos állásinterjúra mennél.

Jobban teszed, ha a felvétel alatt a bemutatkozó szövegedet nem puskából olvasod fel. Nézz természetesen a kamerába és ne csak egy pontra koncentrálj. Gondolkodás közben nyugodtan nézz körbe, mert az természetes hatást kölcsönöz a bemutatkozásodnak.

Nagyon fontos, hogy pozitív és természetes attitűdöt sugározz a videódon keresztül, így eredeti maradsz és nem színészi. Egy tapasztalt fejvadász számára a testbeszéd minden apró részletet elárul.

A közlendőd rövid legyen és átütő: a videós önéletrajzod hossza ne legyen több 60 másodpercnél. A HR-esek úgyis igényt tartanak egy írott önéletrajzra, valamint egy személyes beszélgetésre is.

Nem nyertél semmilyen díjat vagy szépségversenyt? Nem számít! A videós önéletrajz csakúgy, mint az álláspályázat a tudásodról és a tapasztalataidról szól.

Végül, de nem utolsó sorban: Légy önmagad!

 

Mit mondjak el magamról a videós önéletrajz során?

Egy 60 másodperces videós önéletrajz során az alábbi kérdéseket válaszold meg:

  1. Milyen típusú munkát keresel?

Milyen célokat szeretnél elérni a karriered során? Milyen szakterületen szeretnél dolgozni? Milyen pozíciót szeretnél betölteni?

  1. Domborítsd ki a legelőnyösebb tulajdonságaidat

60 másodperc erejéig van lehetőséged bemutatni magad a munkaadóknak, élj vele! Fókuszálj az erősségeidre!

A korábbi (vagy jelenlegi) főnököd nagyra értékelte a képességeidet és a jó munkaerődet? Ne habozz megosztani ezt jövőbeli főnökeiddel is!

Óvatosan említs olyan közhelyes tulajdonságokat, mint „dinamikus” vagy „eredmény orientált”. Maradj eredeti és a kijelentéseidet igyekezz valamilyen példával is alátámasztani.

  1. Milyen iskolai végzettség(ek)el rendelkezel?

A képességek és az ambíciók bemutatásának egyik legjobb indikátorát az iskolai végzettség jelenti. Ne felejtsd el megemlíteni, hogy milyen diplomával és folyamatban lévő tanulmányokkal rendelkezel.

  1. Milyen tapasztalataid vannak?

Röviden foglald össze a szakmai tapasztalataidat a legfontosabb sikereidre fókuszálva.

Ha pályakezdő vagy, helyezd előtérbe az iskolai teljesítményedet és a személyes eredményeidet.

  1. Idegen nyelvek

Ha több nyelven beszélsz, javasoljuk, hogy az anyanyelveden kívül egyéb nyelvek ismeretét is mutasd be a bemutatkozó videó során. A videós önéletrajz kiváló eszköz, hogy bizonyítsd a nyelvi készségeidet.

Ne említsd az elérhetőségeidet (telefonszám, lakcím) a videó során. Az i12work.eu védi a személyes adataidat és csak külön engedéllyel szolgáltatja ki azokat harmadik fél (munkaadó) számára.