Nemzetközi videó CV és állásközvetítő portál.

Nyelvek: English English English

Béralku

A béralku gyakran becsapós lehet. Nem szerencsés, ha túlértékeled magad az álláshoz képest. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a jelentkező több tízezer forinttal nagyobb összeget jelöl meg fizetési igényként, mint amelyet az adott vállalat a szóban forgó pozícióra megengedhet magának.

A másik oldalon azonban, nagyon fontos, hogy a képességeidet rendesen megfizessék és ne használják ki az előnyös tulajdonságaidat. Mielőtt elfogadsz egy állásajánlatot, győződj meg róla, hogy biztos fizetést kapsz, hiszen a számlákat mindig muszáj befizetni.

Hogyan egyezkedj a leghatékonyabban? A fizetési tárgyalási taktikák biztosan segítségedre lesznek a számodra legkedvezőbb bér eléréséhez. Az alábbi taktikák magukba foglalják azt is, hogy hogyan értékelj egy állásajánlatot, tárgyalj helyesen a bérekről és a juttatásokról, hogyan tegyél ellenajánlatot a magasabb fizetés elérése érdekében, ha egy munkáltató megkeres.

Fizetés egyezkedési stratégiák

Legyél türelmes!

Amikor éppen állásinterjún vagy, vagy a fizetésedről tárgyalsz, mindig legyél türelmes. Ne egyezkedj addig, amíg a munkáltató nem kínál fel egy ajánlatot. Amikor a fizetési igényed felől kérdeznek, mondd azt, hogy attól függ milyen felelősséggel és kötelezettségekkel jár az adott pozíció.

Értékeld az állásajánlatot

Amikor kapsz egy állásajánlatot – szánj időt arra, hogy alaposan kiértékeld, hiszen a fizetésen kívül számos egyéb tényező is számításba jöhet. Érdeklődj a juttatások, bónuszok és a fizetésemelkedés lehetőségeiről éppúgy, mint a munkaidőről, előléptetésről és a feljebbjutási lehetőségekről. Minden lehetséges pozícióhoz tartozik egy olyan lista, amelyen feltüntetik a fontosabb információkat. Ennek alapján készíts pro és kontra listát, amely hozzásegít egy megfontolt döntéshez.

Fontold meg az ellenajánlatot!

Miután kapsz egy állásajánlatot a tárgyalás legjobb módja, ha személyes találkozót kérsz, melynek keretében megvitathatjátok a felmerült kérdéseket. Az ellenajánlat megírásában itt találsz segítséget, melynek segítségével megírhatod a saját ajánlatodat.

Derítsd ki mennyit érsz!

Hagyj elegendő időt arra, hogy felkutasd a fizetéseket. Így az állásinterjún biztos, hogy tisztában leszel azzal, hogy a pozícióhoz felkínált fizetés reális és méltányos-e.

Hagyj időt!

Amikor állásajánlatot kapsz, hagyj magadnak elegendő időt, hogy átgondold és meghozd a döntésedet. Kérdéseiddel nyugodtan fordulj a munkaadóhoz. Kérhetsz időt is a gondolkodásra, a munkaadók többre értékelik, ha nemet mondasz, mintha két hét után felmondanál.